Computer

Derfor skal du vælge et arbejde med fleksible arbejdstider og hjemmekontor

zz11

Der er de seneste år heldigvis kommet mere fokus på ord som ”work life balance”, ”fleksibilitet”, ”meningsfuldt arbejde” m.m. Dette hænger sammen med at der fra arbejdsgivers side ligger en interesse i at få mest muligt ud af sine arbejdstagere. At øge produktiviteten der hvor det giver mening. Der er kommet fokus på at ikke alle passer ned i den samme kasse, at ikke alle er lige produktive på samme tid og på samme måde og at alle talenter og kompetencer skal bedst muligt i spil. For dig som arbejdstager har det også store gevinster og du bør derfor vælge job med fleksible arbejdstider og hjemmekontor, hvis arbejdet tillader det. Læs meget mere om dette nedenfor. 

Seng

Ud med pseudoarbejde og ind med meningsfuld tid 

Arbejdet skal give mening og man skal arbejde så længe det giver mening. Dette for at undgå ligegyldigt arbejde, der blot genererer merarbejde til andre, som måske også er pseudoarbejde. Det handler om at få den rette balance. Dette opnås for mange mennesker gennem fleksible arbejdstider, hvor det bliver muligt at tilrettelægge arbejdet efter din livsførelse. På denne måde bliver det også muligt for en bredere talentskarre at gøre karriere. Det betyder nemlig at man kan forlade arbejdet kl. 16.00 for at hente børn og arbejde videre om aftenen når de er lagt i seng. Samtidig kan man møde ind fx kl. 9.00 og gå kl. 14.00, hvis man er færdig med dagens gøremål. På denne måde opnås fuld effektivitet og man undgår det arbejde der ikke er meningsfyldt. Det kan betyde at man nogle uger arbejder 20 timer og andre uger 70 timer. Det er ikke så vigtigt, så længe man har mulighed for selv at tilrettelægge sin arbejdstid, så opgaverne bliver løst og så man fortsat føler at man har en god balance, samt at det kun er det arbejde der giver mening der bliver lavet. 

Hjemmekontoret kan være dit frirum

At have en hjemmearbejdsplads og mulighed for at arbejde hjemmefra indimellem kan give et rigtig stort frirum. Det giver mulighed for at arbejde og samtidig ordne praktiske ting i hjemmet. Indret hjemmekontoret med de rette kontorartikler, se mere hos Tonerland. Med de rette kontorartikler vil du have det du har behov for lige ved hånden, og foruden kolleger, vil det derfor være lige meget om du er hjemme eller om du er mødt ind på arbejdspladsen. Er der mulighed for at arbejde hjemmefra et par dage om ugen kan dette være at foretrække. Der er ro og fred til at få lavet opgaver og fordybe sig i dem uden at blive afbrudt. 

Hjemmekontoret giver dig ligeledes mulighed for at arbejde lidt selvom du ikke er helt på toppen og måske ville have taget fri hvis du skulle møde ind på en arbejdsplads. I stedet kan du arbejde fra din plejeseng og nå lidt af det der hober sig op. 

Teknologi

Fleksible arbejdstider giver balance mellem arbejde og privatliv 

De fleksible arbejdstider og hjemmekontoret vil skabe den rette balance mellem arbejde og privatliv der gør arbejdet meningsfyldt. Det er til glæde for både medarbejder og arbejdsgiver. Det kan også give dig en følelse af at have mere fri, fordi du holder fri når det giver mening og arbejder når det giver mening. Det kan betyde at du kan genoptage hobbyer eller få dyrket motion, som var lagt på hylden. Køb guitar eller løbesko og få det bedste ud af din tid! 

Det er klart at det ikke er i alle erhverv det kan lade sig gøre og giver mening, men såfremt du har et job hvor det kan, bør du gå efter det. Hvis det ikke allerede er noget der praktiseres på din arbejdsplads, bør du gøre din arbejdsgiver opmærksom på de muligheder det kan give. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *