En hund kan hjælpe dit mentale helbred

zz11

Vores psykiske helbred bliver ofte et tabubelagt emne, som de færreste snakker højt om. Det er utrolig svært at leve med en psykisk lidelse, og for rigtig mange lægger det et stort pres på deres dagligdag.

Et utal af undersøgelser viser at samvær med hunde har en enorm gavnlig effekt på vores mentale helbred. Hundes beroligende adfærd har vist sig at sænke stressniveauer, mindske angst og berolige nervesystemet helt naturligt. Læs med her og bliv klogere.

Hunde og mental sundhed

Studier viser at samvær med hunde kan lindre både stress, angst og depression. Hunde er dygtige til at aflæse vores attitude, udtryk og følelser og vil forsøge at interagere med dig, hvis den mærker, at der er noget i vejen. Hvis du for eksempel er ked af det eller stresset, så fornemmer din hund det med det samme.

Undersøgelser viser, at når man har tæt fysisk kontakt med sin hund, så mindskes stresshormonet kortisol, hvilket helt naturligt får kroppen til at slappe af. Det har en decideret en lindrende effekt blot at mærke hundens bløde pels og kropsvarme. Derudover er en hund både sød og sjov at kigge på, så det er svært ikke at smile, når man sidder med en hund.

Undersøgelser viser faktisk at  kærlighedshormonet oxytocin frigøres hos både dig og hunden, når I kigger på hinanden. Det vil sige i begge to oplever samme form for glæde ved blot at udveksle et blik.

En rolig og kærlig hund

Der er naturligvis forskel på hunderacer, deres adfærd og gemyt. Hvis du døjer med megen stress og jag i hverdagen, så er det en god ide at finde en hunderace, som passer til din livsstil og kan give dig den ro du har brug for derhjemme.

Den engelske bulldog er et rigtig godt eksempel på en godhjertet, rolig og nærværende hunderace. Den engelske bulldog behøver ikke særlig meget motion, derfor kan du nøjes med et lufte den i 20 min om dagen. Det er altså ikke nogen krævende hunderace, men netop af denne grund er den rar at have derhjemme. Den engelske bulldog elsker at putte, sove til middag og blive nusset bag øret dagen lang.

Det er den perfekte hund til masser af kæletid og nærvær, og så er det betuttede rynkede hovede slet ikke til at stå for. På engelsk-bulldog.dk kan du læse mere om hunderacen, og blive klogere på dens adfærd, aktivitetsniveau, pasning og meget mere.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *