sort hvid hund

Fodrer du din hund rigtigt?

zz11

Som hundeejer vil man gerne gøre det bedste for sin hund. De fleste gør sig umage for at give hunden tilstrækkeligt med motion, at give den omsorg og lege med den. Men selv med de bedste intentioner er det de færreste, der har det fulde overblik over, hvordan man fodrer sin hund rigtigt. Det er måske tabu, men det er sandt. Men det er vigtigt, at hunden får det rigtige foder, så den kan være sund og aktiv. Derfor får du her en miniguide til, hvad man skal have i baghovedet, når man fodrer sin hund.

Hvad skal hundefoder indeholde?

Markedet for hundefoder er stort og kan være ret overvældende, når man som hundeejer skal vælge det rigtige foder til sin hund. Hvilket foder, der er det rigtige for din hund, afhænger naturligvis til dels af hundens individuelle behov. Fx findes der foder, der skal styrke hundens pels, foder særligt egnet til hvalpe, foder til seniorhunde og meget andet. Føler du dig forvirret, kan det være en god idé at snakke med en dyrlæge, som kan guide dig til, hvad netop din hund har brug for.

 

Men der er en række komponenter, som gerne altid skal indgå i hundefoder:

  • Protein
  • Kulhydrater
  • Fedt
  • Fibre

dalmatiner

Disse komponenter er essentielle. Det betyder, at der også findes andre komponenter i hundefoder, som er gavnlige for din hund. Men foderet skal som minimum indeholde protein, kulhydrater, fedt og fibre.

Kosttilskud?

Det er altså vigtigt at være opmærksom på, at det hundefoder, du giver din hund i det daglige, indeholder de forskellige ingredienser, som hunden har brug for. Men nogle hunde har også særlige behov, som gør det nødvendigt at supplere den almindelige kost med kosttilskud. Det kan fx være i form af fiskeolie, som indeholder omega 3 fedtsyrer, hvilket i mange tilfælde ikke er at finde i hundefoder; det kan være et kosttilskud, der styrker hundens tarmflora eller måske et kosttilskud til ældre hunde, som mangler ekstra energi. Der findes mange kosttilskud til hunde. Forhør dig gerne hos din dyrlæge, hvis du er i tvivl om, hvad din hund har brug for.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *