Dette kan være grunden til dine fodproblemer

zz11

Rigtig mange danskere oplever hvert år store smerter eller andre former for problemer med deres fødder. Disse forskellige former for fodproblemer kan ofte bringe en del skam, fordi man enten synes, at selve problemet er pinligt, eller at de føler, at de gør for meget ud af ingenting.

Men problemer med fødderne er skam ikke nogen lille ting og skal tages seriøst. Her giver vi dig nogle forslag til hvad det kan være, der giver dig dine fodproblemer, og hvad du kan gøre ved det.

Dårligt fodtøj

En helt oplagt grund til, hvorfor rigtige mange hver dag lider af smerter i fødder eller ben, er fordi de bruger dårligt fodtøj.

Det er i dag blevet ret nemt at få fat i noget meget billigt fodtøj. Det kan være fristende at spare lidt penge på fodtøj, da det tit kan være ret dyrt, men bare fordi det er billigt fodtøj du kan få fat i, så betyder det jo ikke at det nødvendigvis er god kvalitet. Snarere tværtimod. De sparede penge skal jo komme et eller andet sted fra – og de kommer som regel fra en forringet kvalitet.

Sørg derfor altid for, at det er ordentlige sko du går med. Der skal være en god stødabsorberende sål i, og hvis hælen eller andre dele af skoen begynder at nive efter kort tid, så er det simpelthen ikke et godt nok mærke, du har fået fat i. 

Ondt i ryggen

Det lyder lidt spøjst men meget ofte, så kan problemet faktisk ofte sidde et helt andet sted i kroppen.

Hvis du for eksempel har nogle problemer i din ryg, din lænd eller dine knæ, så kan du helt ubevidst begynde at kompensere for det, når du går. Det vil altså sige, at du placerer dine fødder anderledes, når du bevæger dig rundt i verdenen. 

På længere sigt kan det sagtens gå hen og give nogle smerter i fødderne. På den måde bliver smerten altså kun fordelt et andet sted hen.

Gule

Gå til læge

Vi anbefaler at du tager til en læge, hvis du har vedvarende smerter i fødderne – selv efter du har skiftet til noget godt kvalitetsfodtøj.

I sidste ende er det kun en læge – og måske endda en fodspecialist – som kan give dig ordentlig svar på, hvorfor det er, at du har så store smerter i dine fødder hver dag. 

Det koster heldigvis ikke noget lige at smutte forbi lægen en formiddag, så gør det endelig og få svar på dit problem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *