mand sidder ved skrivebord

Det er ingen skam at få ondt i ryggen og kroppen ved dit kontorarbejde

zz11

Der er ikke mange mennesker der synes det er sjovt at indrømme, at de får ondt i ryggen af deres kontorarbejde. Men sandheden er, at mange mennesker ikke sidder ergonomisk korrekt det meste af deres dag og det vil med tiden skabe rygproblemer. Derfor bør du ikke skamme dig over, hvis du har fået ondt i ryggen. I stedet bør du gøre noget ved det. Lige præcis det kan du blive klogere på her. 

personer holder møde ved et skrivebord

Indrøm at du har ondt i ryggen og find problemet 

Mange mennesker skammer sig over, at få ondt i ryggen af at sidde for meget ned. Hvad de ikke ved er, at de ofte ikke sidder ergonomisk, og det er derfor, de får ondt i ryggen. Ved at ændre deres sidde position, så vil mange mennesker helt kunne undgå deres rygproblemer. 

Derfor bør du straks indrømme, at du har ondt i ryggen og at det kan skyldes den måde du sidder på. Du bør ikke føle skam over, at du har ondt i ryggen, selvom at mange gør det. Grunden til at mange føler skam er, at de er bange for at det er fordi de er ved at være gamle. Men man kan faktisk nemt holde sig krop frisk, sund og uden smerter til langt op i alderen – hvis man blot ved hvordan. 

Sid ergonomisk korrekt 

Ved at sidde ergonomisk korrekt kan du ændre en hel del på den holdning og dermed også kunne undgå rygsmerter. Dit skrivebord har rigtig meget at sige i forhold til din sidde måde. Sørg derfor for, at have et skrivebord der kan hæves og sænkes og som du kan indstille efter dig.

Skrivebord hos Lomax kan købes så de kan hæves og sænkes og du dermed både kan sidde korrekt og stå op. Det er nemlig også rigtig godt for din krop, hvis du vælger at bruge noget af dagen på at stå op. Mennesket er oprindeligt ikke skabt til at sidde ned hele dagen. Du vil derfor også hurtigt få det bedre, hvis du i stedet for at sidde ned blot hæver dit skrivebord og står op. 

stort skrivebord

Drop skammen og bed om et ordentligt skrivebord  

Du bør derfor droppe din skam og snakke med din leder om, at få et godt og ordentligt skrivebord. På den måde kommer du dine smerter til livs og du vil få det langt bedre i din krop. Det samme gælder for din kontorstol, som også bør ergonomisk. En ergonomisk kontorstol, kan ligesom dit skrivebord, indstilles på mange forskellige måder så den passer til dig.  

Få mere motion ind i din hverdag

En anden måde at komme dine smerter til livs, er også at dyrke mere motion. Når du dyrker motion så styrker du også dine muskler. Specielt din core er det meget vigtigt at styrke. Sørg derfor for, at dyrke motion som styrker både din ryg og dine mavemuskler. Dermed vil du også nemmere kunne undgå smerter i ryggen. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *