blomster

Haven kan være et pusterum hvis du er stresset

zz11

Går du rundt og føler dig stresset? Eller er du måske endda blevet sygemeldt fra arbejdet på grund af stress? Flere danskere, end de fleste måske først tror, går ned med stress, og dette er der ingen skam i. Det er vigtigt, at stress er noget, som vi tør snakke om, da det er noget, som kan berøre alle og på alle tidspunkter i deres liv.

Der er ingen grund til, at stress er et tabu. Det er vigtigt, at der bliver snakket om stress, så vi kan hjælpe hinanden og forsøge at nå problemet til livs. Her skriver vi om, hvordan haven kan være et pusterum til dig, som er stresset. Læs mere her.

Indret haven så du kan slappe af i den

Hvis du er stresset og er så heldig at bo et sted, hvor du har en have, kan du med fordel benytte dig af denne have. For mange kan det være godt at komme ud i den friske luft bare en smule hver dag, når de er stressede. Når man er ude, får man lidt frisk ilt til hjernen. Derudover kan der også være noget særligt beroligende ved at befinde sig i naturen.

Hvis du har en have, kan du forsøge at indrette den, så du kan få mest muligt glæde af den. Hvis du er stresset lige nu, er det selvfølgelig ikke nu, du skal gå i gang med dette projekt. Men det er et projekt, som det er værd at tænke over på længere sigt.

Sørg for at have nogle gode havemøbler i din have. Det er her, du vil komme til at sidde og bruge meget tid. Sørg også for, at der findes en masse smukke planter i haven. Dette kan være alt lige fra frugttræer til blomsterbede. Det er ligeledes at forsøge at indrette haven ud fra et princip om harmoni, så haven føles 100% rar og rolig at være i.

Tal om det

Noget andet, som det er vigtigt, at du kan gøre, hvis du er stresset, er at tale om det. For mange kan dette være enormt grænseoverskridende og ubehageligt. Det kan endda være, at du ikke ser meningen med at tale med andre om, hvordan du har det? Da skal du læse med her.

Selvom du måske ikke føler, at andre vil kunne forstå, hvordan du har det, så er dette ofte ikke tilfældet. Stress kommer for det meste ikke ud af det blå, og der har været mere undervejs, som har endt ud i, at du er blevet stresset. Selvom du måske ikke tror det, kan andre mennesker med stor sandsynlighed godt forstå dig. Det kan være enormt forløsende at komme ud med nogle af alle de ting, man føler.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *