Mand med bold

Psykiske lidelser er ingen skam

zz11

Hvis der er én ting, der er tabubelagt i vores samfund, er det psykiske lidelser. Heldigvis er det noget, som der er mere og mere fokus på. Det er med til at gøre, at flere og flere også åbner op. Men der er stadig rigtig mange mennesker der går rundt derhjemme med en følelse af, at de ikke er gode nok. De tror, at de er forkerte fordi, at de har en eller flere psykiske lidelser. Det er med til at gøre, at de holder sig indenfor og ikke får set de mennesker der betyder noget for dem. Det er selvfølgelig problematisk hvis det gør, at de ikke er lykkelige. Derfor er det bedre at snakke om tingene. Man kan gøre forskellige ting for at åbne op. Uanset hvad man gør, vil være taknemmelig efterfølgende.

Rolig mand

Skriv dine tanker ned i en blog

En ting du kan gøre, er at skrive dine tanker ned. Først skal du skrive ned hvordan du har det. Hvis du aldrig har været i terapi før og aldrig har tænkt på dine indre følelser, så kan det være svært. For hvis ikke man er vant til at sætte ord på sine følelser så har man slet ikke de ord der skal til. Det er med til at gøre, at man får et sprog for det. Det lyder måske meget banalt for dem, der rent faktisk er vant til at snakke om deres følelser. Men det er langt fra en selvfølge, at man kan finde ud af det. 

Her kan man tage det en dag ad gangen. Man kan slet og ret beslutte sig for at skrive noget ned hver dag. Hver evigt eneste dag skal man skrive ned hvordan man har det. Og her behøver man ikke at skrive ned hvad man føler hvert øjeblik. I stedet skal man blot skrive ned hvad man har følt på et givent tidspunkt på den dag. Det er med til at gøre, at man bliver opmærksom på hvad man føler. Og desuden gør det også, at man får flere værktøjer til rent faktisk at beskrive ens følelser. Det er dog ikke nok at skrive sine følelser ned. Det er vigtigt, at man sideløbende også tager til en terapeut i form af en psykologi eller lignende. Det kan være med til at gøre, at man faktisk får det bedre. 

Psykologen

Gør noget godt for dig og din krop

Når du skal gøre noget godt for dig selv, så er det vigtigt, at du behandler din krop ordentligt. Har du nogle psykiske lidelser, kommer de til udtryk i sindet. Det kan dog også godt være, at de påvirker dit forhold til din krop på. For eksempel er der nogle, der overspiser og på den anden side er der dem der slet ikke spiser. Alle disse ting er et udtryk for en mental forstyrrelse, som man bør tage hånd om.  

Behandl din krop godt ved for eksempel at anskaffe dig et massageapparat. Det er et smart apparat, som du kan bruge til at nyde din krop. På den måde behøver du ikke at tage til en professionel massør, men du kan klare det selv.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *