penge

Økonomiske problemer – Det er ikke noget vi snakker om

zz11

Hvis du står i den uheldige situation, at kontoen i flere måneder nu har været mere eller mindre tom allerede midt i måneden, så er du ikke alene. Langt de fleste af os vil gerne fremstå som stærke selvstændige individer, der kan klare sig selv, og det er således blevet et ret stort tabu i Danmark, når vi snakker om økonomiske problemer.

Det betyder bestemt ikke, at ingen i din vennekreds eller familie aldrig har stået i samme situation, for det kan ramme alle og enhver. Nogle rammer et økonomisk lavpunkt i forbindelse med arbejdsløshed, nogle på grund af uforudsete udgifter, og andre står måske i en gæld, der er svær at komme ud af. Men uanset hvad årsagen er til dine økonomiske problemer, så er det ikke noget at skamme sig over. Du kommer først stærkt ud på den anden side, hvis du erkender, at du har brug for hjælp og åbner op omkring det.

administrer økonomien

Snak med venner og familie – de kan måske hjælpe dig

Der er sjældent noget mere ubehageligt end at se en ven eller et familiemedlem i nød. Derfor er der sandsynligvis også rigtig mange i din omgangskreds, der er villig til at hjælpe dig, hvis du står i en økonomisk svær situation. Det er selvfølgelig svært at spørge den samme gamle onkel om hjælp måned efter måned, og hvis de finansielle kvaler har varet over længere tid, så skal der måske en anden løsning til.

Men hvis du står i den situation, at du midlertidigt har en konto i underskud, og der stadig er 12-15 dage tilbage af måneden, så er der næsten altid en ven eller et familiemedlem, der har økonomisk overskud, der vil stå klar til at springe til. Det eneste, det kræver, er, at du vælger at åbne op omkring din situation, og at du selvfølgelig opsøger den hjælp.

Det kan virke utrolig grænseoverskridende at spørge om hjælp. Dette gælder især, hvis du har børn i huset. Måske ejer du nogle dyr, som du skal tage dig af, eller det kan være af andre årsager. Man kan nemlig nemt blive bange for, at andre synes, at man er uansvarlig fordi, man har valgt at få børn, dyr eller andet og så havner i en stram periode pengemæssigt. Her skal du huske på, at du ikke selv har valgt den situation, du står i, og hvis du forklarer familie eller venner det, så vil du opleve forståelse og formentlig en håndsrækning langt hen ad vejen.

Der findes også andre, der kan hjælpe dig

Hvis familie og venner ikke er i stand til at hjælpe, eller hvis du simpelthen ikke har modet til at spørge om hjælp, så er der heldigvis også en løsning, du kan opsøge uden for din omgangskreds. Du har nemlig mulighed for at optage et lån nemt og hurtigt, uden at du skal forsvare, hvad pengene skal bruges til.

Der findes i den sammenhæng utrolig mange låneudbydere på nettet, og det kan være svært at vælge den helt rette. Hvis ud vælger at kigge på kviklån til at dække din midlertidige situation, skal du særligt være opmærksom på det begreb, der hedder ÅOP. ÅOP er de årlige omkostninger i procent på dit lån, og jo højere dette tal er, desto flere udgifter og renter har du i forbindelse med lånet. Vær dog opmærksom på, at du kun bør optage lån, hvis du kan se, at der bliver råderum til at betale det tilbage.

hjælp med økonomien

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *