Sparegris

Kviklån er ikke længere et tabu

zz11

Der kan være mange årsager til, at man er nødt til at optage lån. Du kan have fået en uforudset regning, der vælter budgettet for den kommende måned. Du kan have været så uheldig at have vandskade i kælderen, der skal udbedres straks. Eller måske har du simpelthen blot set dig varm på en super smuk taske, der bare MÅ blive din nu. Hvad end pengene skal bruges til, er det et faktum, at flere og flere optager lån online.

Det er ikke længere tabubelagt, og det er blevet meget mere normalt at låne penge, hvis man har behov. Du får her en kort introduktion til fordele og ulemper ved kviklån.

Mønter

Fordele ved kviklån

Én af de største fordele ved kviklån er, at de er enormt hurtige at optage. Du sender en ansøgning på nettet, og du vil inden for meget kort tid modtage et svar på, hvorvidt du kan godkendes til lån, og i så fald hvad den pågældende låneudbyders konkrete tilbud lyder på.

Du skal ikke stille sikkerhed for lånet, hvilket betyder at du ikke skal give hverken pant eller kaution for det lån, du optager. Derudover skal du ikke fortælle, hvad pengene skal bruges til, hvornår pengene skal bruges, eller hvorfor du ikke selv kan betale beløbet.

Alt, du skal oplyse, er, hvor mange penge du skal låne, og hvornår du kan betale dem tilbage – og så skal du typisk sende de seneste lønsedler og årsopgørelse med. På den baggrund foretager låneselskabet en lynhurtig kreditvurdering af dig, og kan sende dig et lånetilbud.

Det er altid en god idé at ansøge hos flere låneselskaber. Det er helt uforpligtende, og så forbedrer du dine chancer maksimalt for at få det bedste og det billigste lån til netop dit behov.

Så snart du har underskrevet låneaftalen, vil pengene typisk stå på din konto inden for få dage. Dette er også den primære årsag til, at flere og flere optager kviklån på nettet – det går simpelthen markant hurtigere, end hvis du skal optage lån i banken.

Money

Ulemper ved kviklån

Ulempen ved kviklån er til gengæld, at de som altovervejende udgangspunkt er noget dyrere end sædvanlige banklån. Du skal derfor læse lånevilkårene grundigt igennem, så du ikke risikerer at betale alt for mange omkostninger for et relativt lille lån. Det kan være svært at gennemskue de årlige omkostninger i procent, så hold godt øje med, hvilke gebyrer, renter og øvrige omkostninger låneselskabet har listet op. Der kan være meget høje administrationsgebyrer forbundet med låneoptagelsen, ligesom renterne ofte er meget høje. Derudover kan det være dyrt (eller umuligt) at indfri lånet før tid, hvis du skulle få lyst til det.

Alt i alt bør du altid læse lånevilkårene i aftalen meget grundigt igennem, så du er helt på det rene med, hvad du takker ja til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *