Kvinde i hule

Vær sårbar, når du kan

zz11

At være ovenpå og altid have det godt er en ting, som bliver belønnet her i samfundet. Er man en type, der ikke brokker sig og altid kan klare enhver opgave er det noget, som bliver sat pris på. Det gælder især på arbejdsmarkedet. I mange stillingsopslag står der, at man skal være robust og kunne klare en hvilken som helst udfordring. Det er dog et meget stort pres at lægge på folk. Af den grund er det vigtigt, at man ikke forgæves forsøger at leve op til dette. For i takt med, at man hele tiden forsøger at være ovenpå og altid virke meget fleksibel, kan det være, at man også begynder at lægge dette pres på sig selv. Det kan have konsekvenser i mange tilfælde. For så begynder man at se sig selv som en der altid er ovenpå. Og lever man ikke op til dette bliver man utilfreds med sig selv og måske endda ked af det. Vær i stedet sårbar når du har mulighed for det, da det altid kun er en god ting. 

Kvindespejling

Ikke alt er perfekt

Mange ønsker at vise andre, at de har en perfekt hverdag og at intet er i vejen med noget som helst. Det hele skal helst være perfekt. Og hvis man har en følelse, der er alt andet end perfekt, så holder man det for sig selv. Dette har negative konsekvenser i mange lag. For det første er det en dårlig ting for dig selv. For så bliver du i stigende grad en person, der skal være perfekt hele tiden. Efter noget tid vil du også se på dig selv som perfekt og lever du ikke op til dette føler du, at du har fejlet. 

Det er dog ikke kun for din egen skyld, at du skal droppe at forsøge at være perfekt. For ser andre, at du fremstår perfekt, vil de naturligvis tro, at du er det. Det kan påvirke dem til at føle sig forkerte og det kan også give store negative konsekvenser. Her er det bedre, at du viser din sårbarhed, så det kan blive en ting, som du har til fælles med din tætte familie og dine venner. 

alenetid

Find fællesskaber omkring sårbarhed

En god ting kan være at finde andre mennesker der også har mere behov for at være sårbare. Start eventuelt en forening eller en anden form for gruppe. Måske kræver det noget opstartskapital. Lån penge nu, hvis du ønsker at have nok penge til at starte dit projekt op. For med nok penge kan du pludseligt række ud til folk i hele landet. Så kan I være fælles om at dele jeres sårbare sider. Med tiden kan dette blive bredt videre ud til samfundet så det er en ting, som alle føler, de kan gøre. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *