jalousi

Bliv bedre til at slippe jalousien

zz11

De fleste har prøvet at blive jaloux over et eller andet. Desværre kan følelsen blive så ekstrem, at den nærmest begynder at gøre ondt. Hvis du lader dig styre af din jalousi, kan det potentielt ende med at din partner går fra dig. Og følelsen kan komme, selvom man ikke synes, det giver specielt meget mening. Det kan være svært at håndtere, men der er en måde at komme igennem det på.

familie

Genkend følelsen af jalousi

Første skridt på vejen ud af jalousi, er at erkende at du har de følelser. Det kan være svært at erkende, da det kan virke flovt. Men man kan først løse et problem, når man ved at det eksisterer. For at erkende dette, skal du genkende følelsen og hvor den kommer fra. Hvad er du jaloux over? Giver det logisk mening, hvilket det ofte ikke gør? Hvis ikke, er det her, du bør erkende, at det er blevet et problem.
Dernæst skal du tænke over hvorfor du sidder med disse følelser. Er du bange for at din partner ser en anden, eller har du selv gang i noget, der kunne være utroskab? Har du følelser for en anden, og projekterer de følelser over på din partner? Skriv eventuelt dine ufiltrerede tanker ned, så de kommer ud af hovedet. Så er det nemmere at forholde sig til.

Læs mere om jalousi og om at genkende og erkende det på jeresfamilie.dk. Her belyser de problemet mere i dybden.

Snak med din partner

For at bearbejde jalousi, skal du i første gøre klart hvad der ligger til grunde. Dernæst er det altid en god idé at snakke med sin partner om det, hvis det er et problem. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men når du får det sagt, bliver det nemmere for jer begge af snakke om. Husk din partner ikke er tankelæser.
Hvis det er for svært at snakke om, kan det være en god idé at have et talepapir, så du ikke glemmer noget. Husk at nævne hvilken type jalousi, der er tale om. Og vær ærlig omkring dig selv og dine følelser. Snak om grænser med din partner.

Vil du læse mere om at sundhed, skønhed og lignende, kan du klikke ind på madamme.dk. Her kan du blandt andet finde lækre opskrifter, grunde til at dyrke yoga med mere. Yoga giver ro i sjælen og kroppen, og kan være en god måde at løsne op på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *