Samfundet

Det er okay at spørge om hjælp

zz11

Mange vil gerne kunne klare alting selv, og mange synes, at det er pinligt at spørge om hjælp. Sådan skal det ikke være. Det er helt okay at spørge om hjælp, da der er ingen, der kan finde ud af alting. Når man spørger om hjælp, lærer man noget nyt, og derudover får du én til at føle, at der er brug for ham/hende. Husk derfor altid, at der ikke er noget pinligt ved at have brug for hjælp.

Tabu

Vi har brug for hinanden

I et samfund har man brug for hinanden, og ingen kan klare sig selv. Nogle er frisører, mens andre er elektrikere og pædagoger. Et samfund bygger derfor på, at vi uddanner os forskelligt og varetager forskellige roller. Man tænker ikke over det, men i princippet beder man om hjælp hele tiden. Man beder om hjælp, når man skal have klippet sit hår, sat nye lamper op, eller når man skal have passet sine børn. Det at bede om hjælp er derfor helt almindeligt, og det skal derfor heller ikke være noget, man synes er pinligt at gøre i hverdagen. Vi er gode til forskellige ting, og dette er en god ting. Hvis alle skulle være gode til det hele, vil samfundet være mindre effektivt og ville nærmest ikke kunne fungere. Støt derfor samfundet ved at spørge om hjælp til de ting, du ikke kan finde ud af. Støt desuden også dit lokalsamfund ved f.eks. at hyre en elektriker Sjælland, så du samtidigt sikrer, at dit lokalmiljø har det godt. 

Hjælp hvor du kan 

Ligesom at du har brug for hjælp, kan der også være mange, der har brug for din hjælp. Tænk over alle dem du hjælper på dit arbejde, og tænk dermed også over, hvor træls det ville være, hvis folk ikke spurgte om din hjælp. Hvis du kunne tænke dig at gøre mere for samfundet eller hjælpe endnu flere, er der mange organisationer, du kan være en del af. Din lokale sportsforening har helt sikkert brug for hjælp, og derudover findes der mange frivillige tiltag, som altid kunne bruge en ekstra hånd. Når du selv hjælper en masse mennesker, og er bevidst om, hvor mange du hjælper, bliver det måske også nemmere for dig selv at spørge om hjælp. Hvis du har overskuddet, kan du derfor række hånden ud og hjælpe, og der vil altid blive sat pris på ekstra hjælp. 

sammenhold

Sæt fokus på tabubelagte emner

At spørge om hjælp kan være et tabubelagt emne. Men det behøver det ikke at være. Det er helt normalt at spørge om hjælp, og derfor skal det også være helt normalt at snakke om. Hjælp med at sætte fokus på tabubelagte emner ved at snakke om dem. Når vi snakker om dem, bliver vi alle mere oplyste, og dermed normalisere vi emnerne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *