opslagstavle

Få styr på den kaotiske arbejdsplads

zz11

Særligt små arbejdspladser kan somme tider komme ud for perioder, hvor tingene kan virke kaotiske og hvor arbejdet ikke rigtig hænger sammen. I det tilfælde kan der ofte gøres noget ved tingenes tilstand med ganske simple metoder. Det handler om system, samarbejde og en større forståelse for, at man i fællesskab kan nå de mål, man sætter sig.

Sæt jeres sager i system

En af de helt afgørende faktorer for at sætte en arbejdsplads på rette kurs, er at sætte arbejdet i system. Det kan gøres meget simpelt med computerprogrammer og ikke mindst magneter på tavler. Mange virksomheder har et eller flere whiteboards hængende, som egner sig glimrende til magneter til glastavler. På den måde har i en simpel måde at give alle medarbejdere et godt overblik over jeres arbejde og tingenes tilstand.

sammenhold

Styrk fællesskabet med teambuilding

En anden helt fantastisk måde at styrke en arbejdsplads på, er ved at investere i noget teambuilding. Det kan gøres på mange forskellige måder og vigtigt er det, at i sammen i fællesskab finder ud af en måde, hvor på i kan have det sjovt, udfordre jer selv og hinanden og samtidig lære noget om at arbejde og løfte i flok. Teambuilding er ofte bestemt fra en eller anden chefstol, men i virkeligheden bør teambuilding besluttes af de ansatte. Lad dem være med i processen og beslut jer i fællesskab for de udfordringer, som i gerne vil møde uden for arbejdspladsen og som kan være med til at give jer noget positivt på kontoen.

Indfør møder hvor i ser hinanden i øjnene

Endelig er det en god ide at indføre daglige møder, hvor i får set hinanden i øjnene. Det er vigtigt, at i skaber et rum med plads til, at man kan begå fejl, fortælle at man er stresset over en given opgave, eller sole sig i den succes, som også gerne skulle opstå i et mere åbent miljø. Det nytter ikke noget, at jeres møder kun er en enkelt ugentlig begivenhed. Gør dem i stedet til et fast morgenritual, som kan være med til at løsne op for trælse knuder, give de forskellige parter en ide om hvor de er henne i processerne i forhold til hinanden og endelig styrke det sammenhold, som i gerne skulle være ved at få bygget op med tidligere nævnte teambuilding.

arbejdsplads

Husk at fejre jeres succes

Slutteligt er det super vigtigt, at i husker at fejre jeres succes. Når tingene går godt, har man automatisk glade medarbejdere, som hver dag vil møde på arbejde og brænde for det de laver. En fejring af succes, med for eksempel kage på en onsdag, kan være med til at give de ansatte en styrkefølelse og en mening med det øgede samarbejde, som er så vigtigt for enhver arbejdsplads.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *