Seksuelt par

Tabu: Vi har sjældent sex

zz11

At dit sexliv er gået i stå eller gået hen og er blevet meget ensformig og tørt kan være et stort tabu. Vi vil jo alle gerne have det perfekte sexliv, og vi har lyst til at være fulde af lidenskab og passion. Så når det lige så stille bliver tamt, og der bliver lukket og slukket, kan en masse ubehagelige tanker og følelser ramme os. 

Skyld og skam kan ankomme. Dårligt selvværd og en følelse af utilstrækkelighed kan også snige sig ind. Der kan endda opstå tvivl omkring forholdet, og man kan komme til at gå rundt med bekymringstanker. Hvis sex for tiden er en sjældenhed i din hverdag, så skal du vide, at det er helt normalt. Det kan gå op og ned i alle forhold, og du kan godt få ilden tilbage. 

Par i seng

Hvad forsager manglende sexlyst?

Der kan være rigtig mange grunde til, at par begynder at have mindre sex. En almindelig grund er, at der går hverdag og rutine i livet. Parrene glemmer at værdsætte hinanden, og de glemmer at passe og pleje deres forhold. De prioriterer simpelthen ikke deres sexliv, og derfor går det ned ad bakke. 

Man kan komme til at føle sig for sikker og afslappet i sit forhold, og på den måde give lidt op på sig selv. Måske ens udseende går lidt i forfald. Måske man ikke lever livet fuldt ud og arbejder på sine egne projekter. Hvis man ikke er et helt mennesker, som lever et meningsfuldt liv, så kan gejsten i soveværelset godt svinde ind. Hvis man bare lader kroppen stå til, og ikke træner, spiser sundt og gør noget ud af sig selv, så kan tiltrækningen blive mindre og mindre. 

En anden normal grund til, at sexlysten falder, er at du har for travlt. Når du er stresset eller har ikke-optimal søvn falder din libido. Når din hverdag og din krop kører i højt gear, glemmer du at mærke din krop. Det kan gøre, at der pludselig er tusind kilometer mellem dig og dine kønsorganer. 

Par kysser

Sådan kommer i op på hesten igen

Vær ikke flov og gå ikke i panik. Det er et problem der sagtens kan løses. Forsøg at identificere problemet. Hvad er det der er kommet imellem jer? Hvis du kan gennemskue noget konkret, så begynd at arbejde på det. Der er masser af guides til samliv som kan hjælpe.

Det bedste du kan gøre er at kigge indad. Mærk hvordan du har det. Mærk din krop. Genskab en kontakt til dig selv. Begynd så at gøre gode ting for dig selv. Tag dig af din krop og dit helbred, gør noget du brænder for og hav det sjovt. Fyld dit liv med liv.  

Det er en fantastisk for dit sexliv at begynde at have sex med dig selv. Sæt tid af til at være helt tilstede med din krop. Vær langsom og tålmodig og genopdag kraften i din seksualitet. 

I kan også som par sætte tid af, til at være intime med hinanden. Lad vær med at have et mål for, hvad der skal ske og hvordan det skal være. Alt i skal er bare at føle jer tætte, og finde lysten til hinanden igen. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *