Skab

Vis dine materielle goder frem med et vitrineskab

zz11

Janteloven er nok et regelsæt, som de fleste danskere er kendte med. Vi er ikke nødvendigvis et asocialt folkefærd, men hvis der er én ting, vi ikke kan udstå, så er det folk, som stolt fører sig frem i spotlyset.

Men det er på tide at stoppe med det pjat. For nok plejede det at være tabubelagt at være stolt af sig selv, men det har intet sted hjemme i vores herrens år 2019. 

Et vitrineskab kan være et godt startsted, hvis du bestemmer dig for at gå imod janteloven og flotte dine værdigenstande foran dine gæster. 

Jantelov

Et vitrineskab kan indeholde lige, hvad du ønsker

Måske har du set et vitrineskab hos dine bedsteforældre for at holde den gamle porcelæn beskyttet, men også synlig. Nu behøves du naturligvis ikke et vitrineskab for at vise alle dine støvede Ikea-vinglas frem. 

I stedet kan vitrineskabet bruges til noget, der virkelig betyder meget for dig. Hvis du er en filmnørd, kan det være samlingen af blu-rays. Er du mere til 1. udgaver af gamle bøger, er der intet som en ordnet vitrineskab fyldt med alt det bedste fra Hemmingway og Dostovjeski. Naturligvis opdelt i farver, genrer og forfattere. 

Men det kan også være genstande med en særligt høj affektionsværdi, som du ikke nødvendigvis har nogen brug for, men som du stadig gerne vil fremvise.

Igen er der ingen grunde til at holde disse genstande under lås og slå, bare fordi det er tabubelagt at vise sig frem for verdenen i lille jantelovs-Danmark.

Velstand

Vær ikke bange for at lave en dyr, men god investering

At erhverve sig et vitrineskab er da også i sig selv lidt af et brud på den sociale jantelovskontrakt. Møblet kan være utrolig dyrt i forhold til dens funktionsværdi. Vil du vide mere om, hvordan du kan få råd i økonomien til et vitrineskab, kan du læse mere her.

Netop derfor er det også en god investering, hvis du for alvor vil vise verden, at du ikke er bange for at vise dig frem. Et skab, udelukkende brugt til at vise materielle goder? Se bliver det da ikke mere opulent, flatterende og glamourøst.

Samtidig ser et vitrineskab bare lækkert ud i enhver dagligstue, soveværelse eller for den sags skyld køkken. Det er et møbel, som stolt råber, ”her er jeg verden, se mig, nyd mig!”

Det er på tide at omfavne forbrugerkultur, lægge janteloven øverst på den støvede hylde og få fat i et vitrineskab. Det fremviser, hvad du prioriterer, og hvad du er særligt stolt over at eje.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *