3 ting du skal gøre, når din computer er gået i sort

zz11

Du har garanteret selv prøvet, at computeren er gået i sort – enten midt i en vigtig arbejdsopgave eller i en vigtig mail. Det er frustrerende, og man prøver forgæves at få liv i den igen. Der er dog forskellige ting, du kan gøre, når din computer går i sort. Læs med herunder og få en oversigt over 3 ting, du skal gøre, når din computer går i sort. Måske kan det gøres lettere, end du lige går og tror1

Tilsæt strøm

Hvis din computer pludselig går i sort, kan det skyldes manglende strøm. Du tænker måske, at du ville have opdaget dette, men nogle computere alarmerer dig ikke, når den mangler strøm. Tilsæt computeren strøm, og se, hvad der sker. Starter computeren ikke efter få minutter, kan problemet værre større.

Vær altid opmærksom på, om din computer blot slukker, og går i sort, ud af det blå. Der kan være fejl i strømkilden, som skal laves af professionelle.

Genstart computeren

Hvis din skærm er gået fuldstændigt i sort, eller blot ikke længere responderer, er det første du skal gøre at genstarte computeren. En frossen eller sort skærm er ofte blot en overophedning af computeren. Derfor er det faktisk en fordel for dig, at computeren blot går i sort, og ikke brænder ned! Du genstarter din computer ved at holde powerknappen inde. Virker dette ikke, kan du gå til næste trin.

Kontakt en professionel

Har du forgæves forsøgt ovenstående, kan det være tid til at kontakte en professionel. Du kan i princippet forsøge andre teknikker, men det er ofte en dårlig ide – især hvis du ikke har større forstand på computere og teknik. Selvom det kan virke harmløst, kan du få trykket på noget, der ødelægger computeren.

Når du skal finde en professionel, der kan løse dit problem, er det vigtigt, at du leder efter en med de rette kompetencer. Du kan blandt andet finde en it-professionel hos Roskilde IT. Her kan du desuden få en masse rådgivning omkring computere og teknik.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *