idé

Dårligt arbejdsmiljø er skyld i psykiske sygdomme

zz11

Vi kan ikke komme udenom det. Langt de fleste af os er nødt til hver eneste morgen at stå op og gå på arbejde. Der skal jo tjenes til dagen og vejen. Der skal tjenes til huslejen, og der skal mad på bordet om aftenen.

Det betyder at vi hver eneste dag forlader vores familie for at være sammen med nogle helt andre mennesker i 8 timer for at komme helt træt hjem og ikke have overskud til særlig meget. Det er især tilfældet hvis vi ikke har det godt på arbejdet.

En af de største årsager til at folk får stres og depression, er ikke at ikke kan lide deres arbejde, men derimod at arbejdsmiljøet er dårligt. Det bør derfor være en arbejdsplads’ højeste prioritet at skabe et godt miljø for sine medarbejdere og tilbyder dem løsninger som kan hjælpe dem hvis de har problemer.

møde

Mekanisk udvikling kan gøre arbejdspladsen bedre

Et af de første steder man kan kigge, er på selve arbejdsprocessen. Det kan være der er ting som kan forbedres, og det kan være der er ting som kan afhjælpe mange af de problemer som ens medarbejdere støder ind i hverdagen. Mange gange handler det om at tage en snak med arbejdsgruppen. PÅ den måde kan i få belyst problemerne.

Det kan være at der skal laves nogle mekaniske processer som gør arbejdsbyrden lettet så folk ikke skal lave alt muligt ligegyldigt arbejde imens de prøver at fokusere på det vigtige. Få hjælp til optimering af mekaniske processor, så alle medarbejderne kan føle der bliver taget aktive skridt mod et bedre arbejdsmiljø.

Lad ikke folk sidde hele dagen

En lille ting som kan gøre folks hverdag bedre, er små gaver som fremmer deres trivsel. Vi ved nu hvor farligt det er for kroppen at sidde stille på en kontorstol hele dagen. Faktisk kan det give rigtig mange både fysiske og psykiske mén.

Det er derfor vigtigt at man opfostrer et sundt arbejdsmiljø. Både for medarbejdernes skyld, men også for virksomheden. Det er nemlig dyrt hvis en medarbejder bliver lang tidssygemeldt.

Giv yoga som personalegave. Det kan godt være mange synes det lyder lidt åndsvagt, men det er måske fordi de ikke har prøvet. Når man først har prøvet det, så ved man hvos godt kroppen har det bagefter, og man laver ikke grin med det igen. Hvis man får en god yogainstruktør, så kan hun vise hvilke øvelser man kan lave i løbet af dagen når man kan mærke ryggen har det hårdt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *