Elcykel dame

zz11

En elcykel dame er blevet en meget populær form for transport rundt på de danske gader. Dette skyldes kombinationen af motion, et miljøvenligt alternativ til bil og tog, samt at det er en god investering. Elcykler er som sådan ikke en ny ting i den forstand, men som med alle ting skal tingene udvikle sig over tid for at blive mere populært.

Der er ikke noget at sige til at elcyklerne er blevet populære, og specielt elcykel dame. Kvinder er et stort segment og hyppige brugere af elcykler, hvilket giver en sund livsstil og øget overskud. Det er dog ikke kun kvinder der har taget denne form for transport til sig. Det er dansker i alle grupper, unge såvel som gamle, der i disse dage triller ud på de danske vejr, med en motor påhæftet deres cykler. Den elektriske pedalkraft benyttes som aldrig før som alternativ til bil, tog og bus. Vi ser i dag en bevægelse hvor unge køber elcykler i stedet for små biler, og vi ser at den ældre generation benytter sig af elkraft til at forlænge tiden hvor de kan cykle. En elcykel er nemlig skånsom mod led og muskler, og derfor kan selv ældre og folk med udfordringer benytte dette. Det kommer selvfølgelig helt an på hvad man har af udfordringer og problemer, men helt sikkert er det at en elcykel giver langt større muligheder end en traditionel cykel. En elcykel dame, eller herre, giver det ekstra skub når det går op af bakke, eller vinden er lidt strid.

I forhold til det før omtalte stigning i popularitet, kan man vise et billede der siger at i 2016 blev der solgt 41000 elcykler over hele landet. Dette tal svare til at ca. hver tiende cykel der bliver solgt i Danmark er en elcykel, og at denne trend kun går en vej. Alt tyder på der er flere og flere der køber en elcykel. Der er selvfølgelig mange grunde til at dette tal er så stigende, men elcyklerne har åbnet for nogle døre der for mange almindelige mennesker har været lukket før. Det har tidligere hørt til, motionstosser’ og andre ilde flatterende ord at cykle 15, 20 eller 25 km til og fra arbejde. Når man gør dette på en elcykel bliver det en helt anden oplevelse. Man behøver pludselig ikke have fuldt cykelantræk i lycra, eller en cykel til 20000 kr. Man behøver heller ikke ligge i træningslejre i 3 måneder hen over sommeren for at vedligeholde sin form. Elcyklen har bragt de længer distancer ned på et niveau hvor alle kan være med. Der er endda foreninger og grupper af mennesker der mødes og cykler sammen på deres elcykler. Folk blev engang kaldt ord som svagpisser, dovne, unddrager og skabsmotionister, men virkeligheden er jo bare det at det i dag er socialt acceptabelt at køre på elcykler, og at viden om at lidt motion er langt bedre end at sidde i sin store dyre bil, er blevet langt mere tilgængelig for den enkelte. SÅ der er kun gode grunde til at hoppe med på bølgen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *