haandvaerker

Handyman? Eller født med 10 tommelfingre?

zz11

Der er ingen skam i ikke at være født med hænderne skruet helt rigtigt på. Der er mange mænd og kvinder, der ganske enkelt hverken kan eller har lyst til at lære at hænge reoler op, slibe gulv, male eller hænge lamper i loftet. Og det behøver du ikke være flov over. Der findes jo netop et utal af håndværkere, der meget gerne vil hjælpe dig med netop det.

haandvaerk

Er du flov over at skulle have hjælp udefra?

Flovhed og skam skal du pakke væk med det samme. Der er absolut ingen grund til at gå og skamme sig over, at du ikke selv kan ordne håndværksmæssige opgaver i hjemmet – det er der masser af mænd og kvinder, der ikke kan. Og det er faktisk helt sædvanligt at hyre hjælp til praktiske opgaver i hjemmet. 

Således er det for eksempel blevet mere og mere almindeligt at antage rengøringshjælp derhjemme. Ofte skyldes det, at folk ganske enkelt hellere vil bruge deres tid og energi på noget andet derhjemme, og den samme grund kan du sagtens gentage i forhold til at antage håndværkerhjælp. Der er ingen grund til at bruge timer på en opgave, hvis du kan hyre folk udefra til at udføre opgaven for dig til en fornuftig pris.

Hvordan finder du den bedste håndværker?

Når du skal have håndværkere til at udføre en konkret opgave for dig, er det i høj et tillidsspørgsmål – næsten uanset opgavens størrelse. Du lukker et andet menneske ind i dit hjem i håb om at vedkommende vil kunne udføre den pågældende opgave til UG. 

Så hvordan sikrer du dig så, at håndværkeren eller firmaet rent faktisk er dygtige til netop den opgave? Her er internettet din ven, for der findes et utal af forskellige hjemmesider, hvor man kan anmelde virksomheder og give dem ”karakterer” for det arbejde, de har udført. 

Dermed er det også nemt at finde frem til de firmaer, der generelt set gør det rigtigt godt – og dem, der bestemt ikke gør. Du kan også med fordel forhøre dig i dit netværk og bede dine venner og familie komme med anbefalinger – måske har de fået udført netop den opgave, du står over for og kan anbefale (eller fraråde) dig at bruge et bestemt firma.

byggeri

Hvordan sikrer du dig den bedste pris?

Når du skal have udført håndværksmæssige opgaver i hjemmet, er du naturligvis også interesseret i at betale så lidt som muligt for opgaven. Du kan med fordel indhente tilbud fra 2-3 forskellige firmaer – det giver dig mulighed for både at sammenligne materialer og mandetimer, men det giver dig også den fordel, at du kan vælge det billigste tilbud. 

Du kan også holde godt øje med forskellige tilbud på byggeri, materialer og varer, så du samlet set kan ende ud med en fornuftig pris.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *