Stress

Bryd tabuet om problemer i familien

zz11

Vi ved det alle sammen godt, men få af os snakker om det: familielivet er ikke altid lige let. Det findes hundredvis af idealbilleder på, hvordan en familie bør se ud og opføre sig. Det kan lægge et stort pres på os virkelige mennesker, for det er bare ikke nemt at køre hver eneste dag med overskud, kærlighed og masser af plads til familieaktiviteter. Faktisk resulterer dette pres ofte i, at det bliver endnu sværere, end det ellers kunne have været. Ingen er perfekte, heller ikke din familie, og det er helt i orden at tage forskellige midler i brug for at lette hverdagspresset. Læs med her. 

Tag væk

Pauser er vigtige

Heldigvis elsker langt de fleste forældre deres børn, men det betyder altså ikke, at de ikke kan være møgirriterende nogle gange. Det kan også være utroligt hårdt at blive forfulgt, uanset hvor i huset du er – også når du snakker i telefon eller er på toilettet. Derfor er det super vigtigt, at du giver dig selv lov til at erkende, at du nogle gange har brug for en pause, hvor du bare kan være dig selv.

Her er anbefalingen altså ikke, at du sender børnene i daginstitution hele ferien, ligesom de skrækeksempler, medierne bringer i forbindelse med hver sommerferie. Til gengæld er det vigtigt, at du en gang imellem benytter dig af dit netværk eller din partner. Lad for eksempel din partner tage børnene med ud et par timer i weekenden, og genoplad batterierne imens uden, at bruge din frie tid på opgaver som rengøring eller arbejde. Det kan gøre underværker lige at få bare en smule tid til personlig pleje, og I behøver ikke altid at tage på ture som familie. Børn kan sagtens have en fantastisk dag, selvom det kun er den ene forælder, der er med. 

Hvis du er alene med dit barn eller børnene, ved du selvfølgelig godt, at børn kan trives perfekt med kun én voksen. Til gengæld kan det være svært at få stablet pasning på benene, hvis du ikke lige har nær familie i nærheden. Så må du minde dig selv om, at det er i orden at bruge en fridag i ny og næ på at pleje dig selv. Dine børn bliver helt sikkert også glade, når du selv er i balance. 

Glad familie

Tag smutveje med god samvittighed

Der er mange krav, du som familiemenneske skal leve op til. Hjemmet skal være rent, tøjet skal være vasket, og maden skal være sund og hjemmelavet. Men nogle gange kan man bare ikke få alle tingene til at spille, og så er det altså helt i orden at benytte nogle af de smarte tilbud, nutidens samfund byder på. 

Der er for eksempel flere apps, hvor du kan få professionelle til at hente og vaske dit vasketøj, hvorefter det leveres tilbage til dig i perfekt og ren tilstand. Naturligvis er professionel rengøringshjælp også en mulighed. Det koster naturligvis noget, men hvis du kun benytter det én gang om måneden eller lignende, kan de fleste finde plads til det i budgettet.

Så er det ligeledes oplagt at benytte muligheden for sund take-away som erstatning for et hjemmelavet måltid nu og da. Her får du en wolt rabatkode , som I kan bruge næste gang, hverdagen er en smule for presset. Det er ingen skam at erkende, at man har brug for et pusterum. Det er faktisk en styrke. Læs mere her: https://sjovmotion.dk/faa-tid-til-motion/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *