familie

Det er ikke et tabu at måtte prioritere sin hverdag

zz11

Vi lever i en tid, hvor alle fremstiller det perfekte liv med overskud til det hele og med fuld fart på karrieren. Faktum er dog at de fleste med fuldtidsjobs og børn kæmper for at få enderne til at mødes i en travl hverdag med en masse gøremål. Der er mad der skal laves, tøj der skal vaskes, børn der skal hentes og bringes, arbejde, rengøring m.m. For at få det hele til at gå op i en højere enhed må der indimellem prioriteres og dette behøver ikke være et tabu.

baby

Sæt ambitionsniveauet ned

Det første du må gøre hvis du føler at tingene er ved at vokse dig over hovedet, er at sætte dit ambitionsniveau ned. Hjemmet behøver ikke være klinisk rent, madpakkerne behøver ikke at være avancerede og haven behøver ikke være fri for ukrudt. Husk at der kan være hjælp at hente på forskellige områder. Du kan fx bestille sunde måltidkasser som hjælp til madlavningen, du kan få rengøringshjælp og havemand. Hvis du syntes det er for dyrt med disse ting kan du også gå ned i tid på arbejdet og selv klare tingene. Kendsgerningen er at der skal prioriteres, så det ikke ender i stress.

Sænk paraderne og vis din sårbarhed

Du vil opleve at når du sænker paraderne og viser din sårbarhed i forskellige sammenhænge i forhold til ikke at kunne nå det hele, at mange andre oplever det samme. Ved at tale om udfordringerne bliver andre bevidste om de ting du står overfor og kan på denne måde også byde ind med hjælp. At have problemer med at nå det hele behøver ikke være et tabu, og ved at åbne op for det startes en debat som vil få andre til at stå frem med lignende problemer og løsninger.

par

Prioriter hvad der er det vigtigste i jeres familie

Det er oftest de mest perfektionistiske personer som har det værst med at skulle prioritere i hverdagen. Det er i denne sammenhæng vigtigt at understrege, at hver familie må vurdere om der er noget man ikke kan gå på kompromis med. De ting der godt kan sejle lidt, lader man bare sejle og de ting man ikke kan se sig udover, må man prioritere hjælp til. Hvis du fx ikke kan slappe af når der ligger nullermænd på gulvet, er det værd at prioritere rengøring. Hvis du ikke kan leve med at hækken stritter, må du prioritere dette. Man kan dog ikke prioritere det hele og pointen er at man ikke skal stresse for meget over det, men i stedet nedbryde tabuet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *