hund

Når der har været indbrud – hvad kan du gøre til næste gang?

zz11

Antallet af indbrud i private hjem har været dalende i løbet af de seneste par år, men det er alligevel højt. Alene i 2018 blev der anmeldt 28.675 indbrud i private hjem, så selvom der var et lille fald på 1,3% fra 2017, var det stadig næsten 29.000 mennesker der blev nødt til at anmelde skaden hos forsikringsselskabet og politiet.

Når man først står i situationen, bliver man klar over, at det ikke bare er ting, det handler om. For selvfølgelig er det irriterende at skulle købe ting man havde i forvejen, men forsikringen dækker jo det meste.

indbrudstyv

Der hvor du virkelig bliver ramt er tabet af mindet, og bruddet på din sikkerhed, men hvad kan man gøre?

Det skal se ud som om der er nogen hjemme

Det er yderst sjældent at indbrud begås i hjem, hvor der er nogen hjemme, eller hvor nogen kommer hjem lige om lidt. Derfor er det altid en god idé at sørge for, at dit hjem ser beboet ud.

Hvis du tager på ferie, betyder det, at det er en god idé at sørge for, at posten bliver tømt og at planterne bliver vandet. Du kan også se, om der er et yngre familiemedlem, der har lyst til at bruge ferien på at passe hus.

Men selv i hverdagen er det en god idé, at få det til at se ud som om der er nogen hjemme. Det kan blandt andet gøres med fjernbetjente elpærer. Der er efterhånden mange på markedet, og de fleste kan styres direkte fra din telefon, med sådan en kan du tænde og slukke for lyset, hvis du kommer sent hjem. En anden mulighed er at få et kæledyr, det giver noget synligt liv til boligen.

Få dig en vagthund

En af de ting som bliver nævnt igen og igen, er hvor effektivt et larmende husdyr kan være, til at holde indbrudstyven ude. Tidligere indbrudstyve der er blevet rådgivere for politi og forsikringsselskaber, har sågar indrømmet at de i deres dage, ikke nærmede sig beboelser med hunde. Selv hvis det viste sig at være en fredelig hund, ville larmen nemlig tiltrække opmærksomhed fra naboerne.

Det betyder ikke at du nødvendigvis skal anskaffe dig en Rottweiler, selvom hunderacen er indbegrebet af vagthund. Rigtig mange hunde er gode til at råbe op, når der er fremmede i nærheden, og det er det der kan være med til at sikre dit hjem mod ubudne gæster.

Hvad så hvis de kommer ind alligevel?

Et gammelt husmorråd er, at opbevare de dyre smykker et sted hvor man ikke normalt ville regne med at finde dyre smykker som f.eks. i postkassen, for hvem bryder ind i en postkasse?

Men lige meget hvor meget du sikrer dig, er der ingen garanti for at det holder alle indbrudstyve ude. Derfor er det en rigtig god idé at planlægge, inden uheldet er ude.

Det første du kan gøre, er at sørge for at du har alle dine kvitteringer samlet et sted. Især hvis du har fået stjålet mange ting, kan det være en god idé, hvis forsikringsselskabet skulle stille spørgsmålstegn ved noget.

ringe

En anden god idé er at få taget billeder af dine allerdyreste ejendele. Vielsesringe er tit speciallavede, så derfor kan det være en god idé at finde en fotograf, som kan tage detaljerede billeder af ringene, så de kan genskabes, hvis I pludselig mister dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *