introvert

Ting du kan lave, hvis du er introvert

zz11

Det er ikke alle mennesker, der bruger deres fritid sammen med andre mennesker og deltager i en masse sociale arrangementer. Nogle mennesker får energi af den slags aktiviteter, men det er ikke alle, der er ekstroverte. Der er også mange introverte mennesker, der bedst kan slappe af i deres eget selskab, og som f.eks. foretrækker at lytte frem for at tale. Det bør ikke være tabu, at man er introvert, så her får du nogle forslag til et par aktiviteter, du kan overveje, hvis du er introvert.

bog

Find en god hobby, du kan fordybe dig i

Hvis du er introvert, kan det være, at der er mange sociale aktiviteter, du helst springer over, fordi du hellere vil lave noget andet, der ikke involverer andre mennesker. Der er nemlig masser af hobbyer, hvor en introvert kan fordybe sig, uden det har noget at gøre med at være social. Det er bare med at finde ud af, hvad du brænder for.

Du kan f.eks. overveje, om du skulle begynde at male. Det er en hobby, hvor du rigtig kan nyde tiden med dig selv og det billede, du prøver at male. Samtidig er det en hobby, hvor du hele tiden kan øve dig og blive bedre. Hvis du er typen, der elsker historier og godt kan lide at bruge din fantasi, kan du også give dig i kast med at skrive en god roman. Der er selvfølgelig masser af andre mulige hobbyer for introverte, og du må overveje, hvad det er, du har lyst til.

Det er også okay at slappe af i eget selskab

Selvom det er fint at have en god hobby, som du nyder, er det også okay bare at slappe af en gang imellem. Er du introvert, vil du sikkert ofte foretrække at slappe af for dig selv, i trygge omgivelser. Også her, er der flere måder at gøre det på. Det kan være, du elsker at se serier eller film. I så fald, er der jo ikke noget galt i at lægge sig til rette i sofaen og se et par afsnit Dexter med nogle gode snacks.

kunst

Hvis du elsker at læse, er det et alternativ. Du kan finde en god bog og læse den i ro og mag. Hvis ikke du bryder dig om at læse, kan du også overveje en lydbog i stedet.

Tag ud og se verden på egen hånd

Har du altid drømt om at tage ud og rejse? Du behøves jo ikke at tage afsted med nogen. Du kan godt rejse alene, hvis det er det, du helst vil. På den måde kan du nyde dit eget selskab samtidig med, at du er ude og se nogle af de steder i verden, du gerne vil opleve. Dog kan du jo altid tænke over, om du har lyst til at tage af sted helt på egen hånd. Du kan jo godt overveje at rejse med en enkelt person, som står dig nært, som en god ven f.eks. Så er du ikke helt for dig selv, hvis ikke du har lyst til at være det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *