blank plakat på væg

Når stress og depression truer

zz11

WHO mener, at allerede om få år er det stress og depression, der er de største trusler mod sundheden. Vores arbejdsliv har udviklet sig i rivende fart og de jobs der i gamle dage kunne udføres uden konstant årvågenhed og dyb koncentration bliver i dag udført at maskiner. Derfor har langt de fleste af os en hverdag, der kræver konstant koncentration og et nærvær, der er altopslugende. Men, hvad betyder det i realiteten og, hvad kan vi gøre for at komme det i forkøbet?

kat foran akvarie

Hvorfor er der flere, der får stress og depression?

Vores hjerner arbejder hele tiden. Den hjælper os gennem hverdagen og sørger for at vi kan gennemføre og udføre vores arbejde på bedste vis. Vi bruger gerne hjernen til at løse udefrakommende opgaver og mange af os går direkte fra den ene til den anden uden pauser eller slip. 

Hjernen arbejder med andre ord for os og på vores præmisser hele tiden – men det er ikke sundt. Når hjernen arbejder på den måde, betyder det, at vi ikke mærker os selv og derfor ofte heller ikke opdager stressen og depressionen før den overvælder os og vender hverdagen på hovedet. 

Vi skal med andre ord blive meget bedre til at mærke os selv og lægge arbejdet væk, så vi kan give hjernen fri til at tænke og arbejde på sine egne præmisser. Det er nemlig her den kommer med de bedste ideer og samtidig også giver os ro og mulighed for at slappe af.

par i solen

Hvad kan du selv gøre for at komme stress og depression i forkøbet?

Det er helt simpelt. Du skal give din hjerne pauser i løbet af dagen. Ikke bare når du sover om natten, men også i løbet af dagen. Små pauser i form af meditation, powernap eller hvad du kan finde på for at få fuldstændig ro og fred i hovedet, så hjernen kan slappe helt af. 

Det er ikke alle, der kan slappe af uden hjælp. Derfor kan guidede meditationer være en rigtig skøn løsning, men det kan også være noget så simpelt som et akvarie med fisk at kigge på. Giv dig selv en daglig pause, når du giver dine fisk fiskefoder og nyd at se dem svømme rundt, mens fiskefoder bliver fortæret. Hos nordisk hundeudstyr finder du godt fiskefoder, der kan gøre det til en daglig rutine at finde ro i at kigge på dine fisk mens de spiser.

Er du ikke til kæledyr, så er der også ting i indretningen, der kan være med til at skabe rum og mulighed for pauser og fordybelse. At have et rent og ryddeligt hjem giver automatisk mere ro, fordi du kan sidde og slappe af uden at tænke på opvasken eller vasketøjet. 

Noget andet er plakater, der kan give dig noget at kigge på, mens du mediterer og øver dig i fordybelse. Der findes mange smukke plakater med motiver eller tekster at vælge imellem, så du kan finde en, der giver dig noget roligt og smukt eller inspirerende at kigge på. Se blandt andet et stort udvalg af plakater og posters på nettet, hvor du kan finde både søde citater eller flotte motiver eller klassiske gengivelser. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *