mad

Når du planlægger udskiftning af de store møbler

zz11

Står du overfor at skulle ændre på din indretning? Måske har du brug for at det er en af de helt store omgange. Eller også er det bare møblerne der er blevet så slidte at det ikke længere kan udskydes at skifte dem ud. Når det kommer til de store møbler, så kan det nogle gange være sværere at beslutte sig for hvad man vil have. For de bliver jo ikke skiftet så ofte ud som andet kan, i og med at det vil være dyrt at få ny sofa hver andet år. Så derfor bruger vi tit en del tid på at undersøge hvad der findes derude af muligheder.

Spisebordet

Ønsker du dig et nyt spisebord. Så er der rigtig mange forskellige veje at gå. Det kan være alle mulige stilarter. Alt fra antikke mørke og tunge borde, til mere lette i udtrykke, eller rå borde lavet i beton. Det kommer helt an på hvad slags materialer og stil du bedst kan lide.

 

Nogle fa de ting det kan være en god ide at overveje inden man køber et nyt spisebord, er blandt andet hvor mange der skal være plads til rundt om det. Har I tit gæster på besøg, så er det måske rart med et stort bord eller et bord der har tillægsplader, så det kan gøres større når der er brug for det. Er din spisestue ikke særlig stor, så har du måske helt specifikke krav til størrelsen på dit bord, for at rummet ikke føles for klemt.

 

En type af spisebordet der er rigtig populære for tiden er plankebord. De har et nordisk udtryk, idet de jo er lavet af træ. Træ har en evne til at give noget varme og blødhed til indretningen, selvom et bord jo er kantet. Er man lidt fingernem, så er det faktisk muligt at få sig et plankebord og stadig holde muligheden for at ændre dets udtryk åben. Dette kan gøres ved først at købe et lyst olieret bord. Hvis du så en dag ønsker at se på noget andet, så er det faktisk forholdsvis nemt at give bordet en mørkere olie og på den måde få et mørkt spisebord.

 

Ønsker du mere inspiration til hvad typer af plankebord der findes så læs med her på plankebord.dk.

Sofaen

Et andet stort møbel man kan udskifte er ens sofa. Her er der også forskellige forhold man bør tage i betragtning før man køber. For eksempel bør du tænker over hvor meget tid du bruger på din sofa og hvad du laver der. Hvis du virkelig godt kan lide at slappe af og ligge på din sofa er det måske en god ide at den er stor nok til dette. Måske skal den eventuel have en chaiselong. En større sofa er også en god ide hvis nu man er flere i husstanden, der godt kan lide at flade ud sammen mens de ser en film.

møde

Hvis denne del dog ikke er så vigtig for dig, så kan det være at du hellere vil gå efter en lidt mere smart sofa. For det er nok sjældent at de store sofaer er de flotteste eller mest specielle. Så kan du nemmere gå på jagt efter en sjov retro sofa eller hvad du nu bedst kan lide.

 

Overvej også om du synes det ville være rart med en sofa som også fungerer som en seng. Hvis nu du ofte har overnattende gæster, er det måske meget rart at kunne tilbyde noget mere komfortabelt end en luftmadras på gulvet.

 

Husk at du altid kan ændre lidt på din sofas udtryk, ved at skifte dine puder. På den måde kan du fortsat lave ændringer i din indretning uden at det bliver alt for dyrt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *