mor med barn

Mange nybagte forældre har det svært med forældrerollen

zz11

Det er noget som vi ikke rigtig snakker om og det er i høj grad blevet et tabu emne. Men det kan være rigtig svært for nybagte forældre at kunne håndtere den nye forældrerolle, som de pludselig har fået.

Men det er faktisk meget normalt at man har lidt problemer med denne nye forældrerolle. Det snakker vi lidt mere om i denne artikel samt giver nogle gode råd til, hvordan du nemmere kan håndtere skiftet fra vare at være ’voksen’ til pludselig at blive ’forælder’.

Voksen

Hvorfor er det er så svært at blive forældre?

Der kan være mange grunde til, at man synes at det er svært at blive forældre. Disse kan inkludere både rent praktiske overvejelser samt følelsesmæssige problemer.

Det kan være at de slet ikke ved hvad de skal stille op med dette lille barn og hvordan de bedst tager vare på det. Måske tvivler de på deres egne evner og har dårlig samvittighed over, at de ikke lever op til den ideelle drøm om hvad en mor eller far skal kunne klare.

Rent følelsesmæssigt er det også svært at lave dette skift i ens identitet. Pludselig har man påtaget sig en helt ny rolle, som man skal til at leve op til. Og der kan være et meget stort pres for, præcis hvordan det at man bør opføre sig som forælder for at man er en ’god forælder’.

Lær det praktiske af andre 

Den bedste måde at blive bedre til det praktiske ved at passe børn og være forældre er simpelthen ved at lære af andre. Ræk ud efter andre forældre i din omgangskreds og spørge dem om råd til de forskellige problemer, som du oplever i forbindelse med din forældrerolle.

Brug også gerne forskellige redskaber til at støtte dig igennem din nye forældrerolle. En babynest kan for eksempel være en god ting at anskaffe dig til din baby, så de kan ligge blødt og behageligt ved siden af dig imens du laver noget arbejde. Eller du kan købe dig en bæresele, som du kan rende rundt med og barnet kan sidde i, når du farer rundt til forskellige ærinder. Klik her for at se en netbutik hvor du kan købe sådanne redskaber.

Datter snakker med mor

Snak om det følelsesmæssige

Præcis ligesom dig så har dine venner eller familiemedlemmer selv haft problemer med denne overgang fra ’voksen’ til ’forælder’ og de følelsesmæssige ting, som der kan følge med det. Det kan virke skræmmende at åbne op for dette personlige emne, især når det er så tabubelagt. Men du vil sikkert hurtigt opdage, at andre har gjort de samme tanker som dig. Og det vil hjælpe dig med til at føle dig mindre alene, når du navigerer denne nye forældrerolle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *