hundeseng

Sådan vænner du din hund af med at være i møblerne

zz11

Er du hundeejer? Og har du fået tilvænnet din hund til at må være i møblerne, men senere hen fortrudt pga. det hårde arbejde med at få fjernet hundehårene efterfølgende? Så er du altså langt fra den eneste. Heldigvis findes der en række metoder, hvorved du kan slippe din hund af med at være i møblerne uden at forvirre og skabe en pludselig utryghed hos den. Læs med her, og bliv klogere på hvordan.

 

Derfor bør hunde ikke være i møblerne

Hunde er flokdyr, og finder derfor tryghed i være der, hvor dens ejere er. Dog kan der være flere årsager til, at det er en rigtig dårlig ide at vænne den til at må være i møblerne.

 

For det første så bærer vores hunde på en masse snavs og bakterier i deres pels, som rent hygiejnisk ikke er særlig godt for hverken vores sundhed eller vores møbler. Derudover efterlader de en masse hår, som kræver daglig rengøring at slippe af med, og deres lange kløer og tænder kan nemt slide og skabe ridser i møblerne.

tæppe hund

Så selvom ideen om at have hunden med oppe i sengen eller sofaen lyder utrolig hyggelig, så kan det altså rent praktisk og sundhedsmæssigt være en god ide at være konsekvent omkring det helt fra start.

 

Køb et hundetæppe til din hund

Er du allerede kommet til at tilvænne din hund til at måtte være i møblerne, men har senere hen fortrudt denne beslutning? Så er du nødt til at gå lidt mere stille og roligt værks, da det ellers kan forvirre og skabe utryghed hos din hund.

 

En god måde stille og rolig at tilvænne sin hund til ikke længere at være i møblerne, kan eksempelvis være med et hundetæppe, som indikerer, om hunden må være i sofaen eller ej. Du kan dermed starte med at forsøge at træne din hund til at forstå, at når tæppet er på sofaen, så er den velkommen og omvendt.

 

En anden god måde stille og rolig at tilvænne sin hund til at lade være, er ved at investere i en lækker kurv eller tæppe til gulvet, og gøre dette sted super rart for den at være. Dette kan du gøre ved at lægge lidt godbidder, nogle kødben og nusse om den, når den ligger der.

Derudover er det også super vigtigt at huske at rose hunden, når den selv søger mod den nye kurv.

 

Fortsæt med at gøre dette over et par uger, og så skal der nok ske fremskridt.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *