penge_finans

Bryd tabuet, og tag et lån

zz11

Enhver mand er sin egen lykkes smed. I den liberalistiske tankegang kan det ses ned på, hvis man låner penge, fordi man her bliver nødt til at spørge om hjælp. Enten af banken eller måske endda af ens familie, hvilket kan være endnu mere pinligt. I dag er vi vant til, at vi skal kunne klare os selv. Men gæld og lån af penge behøver ikke være tabulagte emner.

Lån pengene med god samvittighed

Broges kan du se en guide til de forskellige lån. Denne opsummere meget godt, hvad der er vigtigt at gøre, hvis man skal tage et lån med god samvittighed. Man skal nemlig være sikker på, at man er godt sat ind i stoffet, så man er sikker på at kunne tilbagebetale sin gæld, når tiden kommer.

Selvfølgelig bliver man en gang imellem nødt til at tage en chance, når man for eksempel vil låne penge til en start-up. Men her er det vigtig at gardere sig, så man søger for minimum risiko for at tabe pengene igen, og desuden har en back-up-plan.

penge_finans

Hvorfor er det tabulagt at spørge om hjælp?

I dag kan vi godt have en tendens til at tro, at man skal klare alting selv. Men det skal man ikke. Hvis man allierer sig med andre, viser det ikke en svaghed, men en styrke. Det er i frohold til at kende ens egne grænser, man kan nå, hvis man blot skulle arbejde alene.

Man kan komme meget længere, hvis man spørger om hjælp. Så længe man respekterer sine allierede, herunder også bankerne og andre, man låner penge af, så kan man komme meget langt.

Så før du tager et hurtigt lån, da er det altså vigtigt at tænke på at vide, hvordan og hvornår du kan tilbagebetale det. Og det er vigtigt med dig selv, at du gør op med det tabu, det er for nogle at spørge om hjælp eller gældsætte sig. Når du har gjort de to ting, så er du klar til at gå i banken, og hvis du har gjort din forberedelse godt nok, så vil de vide det med det samme.

penge_finans_bolig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *