Test af brødtester

Hvordan vælger du den bedste brødrister?

zz11

En brødrister er uunværlig for mange. Men hvordan vælger du den bedste brødrister, når der er hundredvis af modeller at vælge imellem? Og hvad skal du egentlig være opmærksom på i forbindelse med købet? Det forsøger denne artikel at svare på.

 

Sørg for at sikkerheden er i top

 

Der er ikke noget værre end at tage sin nye brødrister i brug og så opdage at den er nem at brænde sig på. Heldigvis kommer de fleste brødristere i dag med forskellige sikkerhedsfunktioner som forhindrer skader. Mange modeller har fx en cool touch funktion, der sørger for at ydersiden af brødristeren ikke bliver varm ved brug. Andre modeller har en sikkerhedsafbryder, som slår aparatet fra hvis brødet sidder fast.

 

Hvor meget vejer den?

 

Brødristere varierer meget i vægt. Nogle af de lettere modeller vejer omkring et kilo, mens nogle af de tungere og mere stabile brødristere vejer op til fem gange så meget. Jo lettere brødristeren er, des nemmere er den at flytte rundt på. Det kan især være en fordel hvis du ønsker at benytte den andre steder end i dit primære hjem – fx i et sommer- eller feriehus.

 

Vælg den rigtige type brødristere

 

Der findes grundlæggende to typer brødristere – den liggende model og den stående model. Fordelen ved en liggende brødrister er at den kan varme op til 4 skiver brød på en gang. Til gengæld er den ikke nær så hurtig som en stående brødrister, der kan varme en skive brød på kun få minutter. En stående model udmærker sig også ved at riste brødet på begge sider samtidigt. Det betyder altså at du slipper for at vende det undervejs. Den eneste ulempe ved en stående model er at den kun kan riste 2 skiver brød ad gangen. Indimellem kan du dog være heldig at finde en model med en kapacitet på 4 skiver.

Test af brødtester

Hvad med ekstra funktioner?

 

Mange brødristere har i dag et væld af ekstra funktioner, som gør dem både sikrere, mere brugervenlige og nemmere at rengøre. Nogle brødristere har fx forskellige risteindstillinger, så du kan få præcis den type brød du ønsker. Andre modeller har en indbygget nedtællingstimer som automatisk sørger for at slukke apparatet når brødet er færdigt, mens andre brødristere kan riste andet end brød – fx bagels eller crumpets.

 

Når du skal vælge en brødrister, kan det være en god idé at overveje hvilke funktioner du reelt har brug for. Husk på at jo flere smarte funktioner den har, des dyrere er den typisk også.

 

Vælg det rigtige design

 

Udover brødristerens funktionalitet kan det også være en fordel at overveje dens design. Her er det vigtigt at vælge en model som passer med hjemmets øvrige indretning. I dag findes brødristere i mange forskellige designs – nogle har fx et retro præget udtryk, mens andre udmærker sig ved at have rene, skarpe kanter og et mere minimalistisk design. Brødristere kommer også i forskellige farver, så der er altså noget for enhver stil og smag.

Test af brødtester

Afsluttende bemærkninger

 

Som du kan se er der flere forskellige forhold at overveje i forbindelse med køb af en ny brødrister. Denne artikel har udelukkende fokuseret på hvad du som forbruger bør være opmærksom på når du skal vælge en brødrister. Ønsker du inspiration og ideer til konkrete modeller, anbefales det at du tjekker denne brødrister test ud. Her finder du en liste over de bedste brødristere på markedet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *