Er du ensom?

Sådan bliver du hjulpet ud af ensomheden

zz11

Mange unge føler sig ensomme, men alligevel er det et emne, vi har svært ved at tale om. Som mennesker er vi ikke glade for at indrømme, at vi føler os ensomme, for det kan føles som om, man har slået fejl, at man ikke fungerer socialt. 

Ikke desto mindre er der ingen skam i at være ensom, og det er enormt vigtigt, at vi taler om det. Hvis du er ensom og er klar til at tale om det, eller hvis du bare gerne vil nærme dig styrken til at kunne tale om det, så kommer her nogle tips til, hvordan du kan hjælpe dig selv ud af ensomheden.   

Menneskets bedste ven

Søg hjælp i organisationer

Det er ikke altid nemt at opsøge hjælp og bede om den. Derfor kan det være en lettelse, når du kan forblive anonym. Hvis du er ung, kan du for eksempel henvende dig gennem BørneTelefonen. Selvom du ikke kender vedkommende, vil det alligevel mærkes nemmere, når du får talt om problemerne. Det er altid rart, når der er en, der lytter. 

Er du voksen, er der også diverse organisationer, du kan søge hjælp hos. Røde Kors har for eksempel et netværk for ensomme voksne ved navn Værket, hvor du kan mødes med en netværksgruppe i nærheden af dig. 

Synes du det er svært at tage skridtet og spørge om hjælp? Så har du måske brug for at få følelsen af ensomhed lidt på afstand, så det ikke føles så alvorligt, når du rækker ud. Det kan du gøre på flere måder. 

En trofast ven

Hvis du har en god ven eller veninde, er det selvfølgeligt oplagt at betro sig til ham eller hende. Men ofte finder man sig selv i en situationen, hvor det ikke føles som om, der er nogen, der vil lytte. Overvej derfor også, om der er nogle bekendte i din omgangskreds, som du kan betro dig til. Det kan være svært, men også føles som en kæmpe bedrift, hvis du gør det. 

En tredje mulighed er at få sig en trofast ven i form af et dyr. Fx en kat eller en hund. Særligt hvis du bor alene, kan det få dig til at føle dig mindre ensom, at du har en at snakke med og en at passe på. Sørg derfor også for at passe så godt som muligt på dit kæledyr ved at give dyret den rette pleje og foder, fx fra first buddy.   

Følg med i hvad der sker

Følg med i verden

Det kan være fristende at isolere sig fuldstændigt fra verden, når man er ked af det og ensom. Det er forståeligt, hvis du ikke har lyst til at snakke med nogen. Men for at undgå en følelse af fuldstændig isolation, kan det være rigtig behjælpeligt at følge med i nyhederne på nettet

Selv de små skridt, du tager mod at komme ud af ensomheden, kan føles som en stor lettelse, så tøv ikke. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *