Opvask og rod i køkken

Hjælp – min partner irriterer mig!

zz11

Der er et gammelt ordsprog, der lyder ’Mange bække små gør en stor å’. Her skal det handle om problemer i parforholdet. For mange par er det nemlig ikke én krise, der fører til skilsmisse. Derimod er det flere små irritationsmomenter, der tilsammen gør udslaget. 

Mand tager hånden til hovedet

Uenighed om huslige pligter

Som mennesker er det forskelligt, hvad der er vigtigt for os. Derfor siger det sig selv, at det kan være en udfordring at leve sammen med andre. 

Hvis du for eksempel er ordensmenneske, vil det være svært at håndtere en partner, der gladeligt tager en lur oveni bunker af krøllet vasketøj. 

Det handler om at forstå, hvad der har betydning for den anden part. Er det vigtigt for din partner, at badeværelset skal skinne, så gør en ekstra indsats. Så er det også mere sandsynligt, at vedkommende på anden vis vil forsøge at glæde dig.

 Kvinde med lukkede øjne i seng

Irriterende lyde og lugte

Hvor det er nemt at bebrejde sin samlever, at hjemmet roder, er de kropslige funktioner en anden sag. Ikke desto mindre skal irritation italesættes for ikke at vokse sig større. 

Mens nogle ting skyldes dårlige vaner, er andre problemer ikke selvforskyldte. Hvis din partner snorker eller skærer tænder, er det selvsagt irriterende for dig. 

Her handler det om at finde løsninger fremfor at skælde ud. I forhold til at skære tænder kunne du for eksempel hjælpe din partner med at finde en skinne til at afhjælpe problemet.

I sidste ende handler det gode parforhold om at høre hinanden, gå på kompromis og finde løsninger i fællesskab. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *